Hoe ga ik te werk?

Hoe ga ik te werk?

Permanente make-up, ook wel afgekort als PMU, is een geavanceerde cosmetische techniek waarbij pigment in de lederhuid wordt aangebracht met een speciaal PMU-apparaat. Hoewel het veel op tatoeëren lijkt, is er wel een duidelijk verschil. Bij tatoeëren wordt de inkt in de derde huidlaag geplaatst, terwijl bij permanente make-up het pigment in de tweede huidlaag zit. Hierdoor is een tatoeage permanent, terwijl permanente make-up langzaam vervaagt door de celvernieuwing in de huid.

Afhankelijk van je huidtype, leeftijd en levensstijl blijft permanente make-up 1 tot 3 jaar zitten. Daarna moet je de permanente make-up laten bijwerken om het mooi te houden. Als je start met een permanente make-up behandeling, vraag ik naar je verwachtingen. Ik help je bij het vinden van de juiste techniek die bij je past. Vervolgens voer ik een 'brow mapping' uit, waarbij ik alle lijnen van je wenkbrauwen meet en de omtrek teken. Waar nodig pas ik dit aan en kies ik de kleur die het beste bij je past. Ik ga pas verder als je tevreden bent.

Vervolgens start ik met de behandeling die je hebt gekozen, of dit nu microblading, powder brows of combi brows is. Bij alle behandelingen wordt het pigment in de tweede huidlaag gebracht, wat zorgt voor een zacht en natuurlijk resultaat. Bij microblading werk ik met een manuele pen met steriele, ultradunne naaldjes. Met vegende bewegingen breng ik de 'hairstroke' techniek aan, als een soort 'krasjes', waar het pigment in blijft zitten. Dit zorgt voor een natuurlijk resultaat.

De behandeling duurt 2 tot 2,5 uur. Met powder brows werk ik met een speciaal PMU-apparaat. Hierbij worden kleine stipjes in de huid geplaatst met een hygiënische naald. Het pigment komt ook in de tweede huidlaag. Dit zorgt voor een poederachtig resultaat, waardoor je wenkbrauw mooi vol oogt. Combi brows is een combinatie van microblading en powder brows. Het begin van je wenkbrauwen doe ik met microblading zodat het begin er heel natuurlijk uitziet. De rest vul ik in met powder brows voor een mooie, volle wenkbrauw door het poederlaagje achter de haartjes.

Permanente make-up is pas blijvend na de tweede behandeling, die ongeveer zes weken na de eerste wordt gepland en bij de prijs is inbegrepen. Na de eerste behandeling vervaagt het pigment voor 70%, daarom is een touch-up behandeling van belang om een mooi resultaat te krijgen. Ik kan dan nog kleine correcties doen aan de vorm en kleur. Na de tweede behandeling vervaagt de kleur nog 30%. Daarna kun je 1 tot 3 jaar genieten van prachtige, natuurlijke wenkbrauwen.

Recente blogberichten